Home > Wonen en leven > Mantelzorgcompliment, een extra waardering voor onze mantelzorgers

Mantelzorgcompliment, een extra waardering voor onze mantelzorgers

Waardering voor mantelzorgers

De gemeente Montferland organiseert samen met Welcom in november 2019 de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg waar mantelzorgers in het zonnetje gezet worden. Daarnaast zijn er de Mantelzorgsalons waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen.

Hiermee laten we zien dat we mantelzorgers waarderen!

Ook kunnen mantelzorgers voorgedragen worden voor het mantelzorgcompliment. Het compliment bestaat uit 10 LOKO-cadeaubonnen met een totale waarde van 100 euro. Deze bonnen zijn vrij te besteden bij diverse Montferlandse ondernemers en organisaties die aangesloten zijn bij Loko Promotie Didam. Op www.lokobon.nl vindt u meer informatie over de LOKO-cadeaubonnen.

Voor wie is het  Mantelzorgcompliment?

Het mantelzorgcompliment is er voor mantelzorgers  die zorg bieden aan een inwoner in Montferland. Deze mantelzorger biedt meer dag 8 uur per week over een periode van minimaal 3 maanden zorg aan een ander. Het kan gaan om bijvoorbeeld een partner op leeftijd die zorg nodig heeft, of een verstandelijk gehandicapt kind, of een broer/zus die psychiatrische beperkingen heeft.

Hoe kan ik iemand voordragen?

Mensen die mantelzorg krijgen, kunnen hun mantelzorger voordragen. Ook iemand van het Sociaal Team, de mantelzorgconsulent of de huisarts kan iemand voordragen. U kunt iemand voordragen vanaf 1 september tot en met 31 december 2019. Houdt u hiervoor de berichtgeving op www.montferland.info/mantelzorgcompliment bij. 

Hoe u iemand kunt voordragen, leest u in augustus 2019 op onze website en op de gemeentepagina. Het is nu nog niet mogelijk iemand voor te dragen.

Meer informatie

Voor vragen over de mantelzorgsalons en over de ondersteuningsmogelijkheden aan mantelzorgers kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg dat is ondergebracht bij Welcom (0316-22 35 20) of per mail: m.lukassen@welcommail.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons