Home > Wonen en leven > Energiebesparing en opwekking van duurzame energie

Energiebesparing en opwekking van duurzame energie

Wilt u comfortabel wonen en een lage energierekening dan is het tijd om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit kunnen maatregelen zijn om de woning te verbeteren, zoals isoleren van dak, gevel of vloer. Maar ook energiezuinige apparaten zorgen voor een lagere energierekening of het aanbrengen van zonnepanelen.

Het VerduurSaam energieloket geeft u onafhankelijke informatie en advies over energiebesparing, duurzame energieopwekking, subsidies en leningen. Informatie kunt u vinden op de website www.verduurSaamenergieloket.nl. Telefonisch zijn zij bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 via (0314) 820 360.

Energiecoach

Wilt u graag dat iemand bij u thuis komt en samen met u bekijkt hoe u energie kunt besparen. Vraag dan een gratis en vrijblijvend bezoek van een energiecoach. Energiecoaches zijn vrijwilligers die een training hebben gevolgd van het Energieloket. Zij willen graag dorpsgenoten en buurtbewoners helpen met het besparen van energie. Zij kijken bijvoorbeeld hoe u zuinig kunt omgaan met verwarming, verlichting en ventilatie.

Zelf energiecoach worden

Het Verduursaam energieloket en de gemeente Montferland zoeken nog naar enthousiaste mensen die als geen ander weten hoe je makkelijk energie bespaart. Na een gratis training wordt je op weg geholpen om als energiecoach buurtbewoners te adviseren.  Op dit moment zijn er zo’n 20 vrijwillige energiecoaches actief in de Achterhoek. Wordt jij onze nieuwe energiecoach?

Voor meer informatie en aanmelden kijk dan op www.verduursaamenergieloket.nl/energiecoach of bel naar (0314) 820 360

Subsidie energiebesparende maatregelen

De gemeente heeft geen subsidie voor energiebesparende maatregelen, maar wel een lening met een gunstig rentetarief. 

Landelijke subsidieregeling energiebesparing eigen huis

Ruim 60 miljoen subsidie beschikbaar voor huiseigenaren. Wees er snel bij!

U kunt als bewoner van uw eigen huis subsidie van het Rijk krijgen als u twee of meer energiebesparende maatregelen treft. Bijvoorbeeld dak-, spouwmuur/gevel-, vloer/bodemisolatie of hoogrendementsglas. De subsidieregeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst, dus wacht niet te lang met uw aanvraag. De rijkssubsidie mag gecombineerd worden met de duurzaamheidslening.

Meer informatie over deze regeling vindt u op de website van RVO.

Duurzaamheidslening

Denkt u na over energiebesparende maatregelen? Gaat u verhuizen of verbouwen? Dan is de duurzaamheidslening mogelijk interessant voor u.

De Duurzaamheidslening is een lening tegen gunstige voorwaarden, waarmee u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, isolatiemaatregelen of een warmtepomp. Door uw woning energiezuiniger te maken met energiebesparende maatregelen bespaart u niet alleen op uw woonlasten, uw woning wordt er ook aangenamer en comfortabeler van. Meer wooncomfort én een lagere energierekening dus! Bovendien helpt u mee aan een beter milieu en kunnen de energiebesparende maatregelen goed zijn voor de waarde van de woning.

Voorwaarden/kenmerken:

  • Eigen woning in de gemeente Montferland
  • Een van de vastgestelde maatregelen
  • Leenbedrag tussen de € 2.500,- en € 25.000,-
  • Looptijd lening 10 jaar tot 15 jaar
  • Toets kredietwaardigheid door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten
  • Huidige rente 1,6%. Rente wordt vastgesteld op datum van binnenkomst aanvraag.

Aanvragen

Het Achterhoeks verduurSaam Energieloket voert de duurzaamheidslening voor de gemeente uit. Voor meer informatie en het aanvragen van een lening ga naar www.verduursaamenergieloket.nl of bel (0314) 820 360. Zij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Bij de gemeentelijke balies in Didam en ’s-Heerenberg ligt een flyer met alle informatie.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons