Home > Wonen en leven > Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Eén van de categorieën in de Klimaatagenda is het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Door te investeren in het energiezuinig maken van bestaande woningen kan veel energie worden bespaard, waardoor er minder energie (duurzaam) hoeft worden opgewekt. Daarnaast levert een goed geïsoleerde woning ook extra wooncomfort op en gaat de energierekening omlaag.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw eigen woning te verduurzamen? Uw huis misschien zelfs helemaal energieneutraal maken? Dan kunt u terecht op de website van Agem. Bijvoorbeeld voor tips over energiebesparing, duurzame energieopwekking en het aanvragen van subsidies en leningen.

Inspiratie

U kunt op vele manieren inspiratie op doen over hoe u zelf aan de slag kunt met het verduurzamen van uw woning. Bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse Achterhoekse Duurzame Huizenroute waarbij eigenaren van duurzame woningen, bedrijven of andere locaties hun deuren opstellen en hun kennis en ervaringen delen met geïnteresseerden.

Daarnaast organiseert de gemeente thematische energiecafé’s. Op 10 oktober 2019 vond bijvoorbeeld het Duurzame Warmtecafé plaats waarbij we op bezoek waren bij het warmtepompcentrum van IW in Didam. Er werden door de gemeente, opleidingscentrum IW en het verduurSaam energieloket presentaties gehouden die u hier kunt terugvinden:

Subsidies en leningen voor woningeigenaren

Om het verduurzamen van uw woning te bekostigen, kunt u gebruik maken van diverse subsidies en leningen. Op de website van het verduurSaam energieloket vindt u een overzicht van alle financiële regelingen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons