Home > Wonen en leven > Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Ook voor bedrijven zijn er kansen om te verduurzamen die vaak nog financieel aantrekkelijk zijn ook. Bijvoorbeeld door energie te besparen, processen efficiënter in te richten of de bedrijfsdaken van zonnepanelen te voorzien. Eén van de programma’s die de gemeente aanbiedt is Zonnige Bedrijven.

Zonnige Bedrijven in de Achterhoek

De gemeente is medio 2018 samen met de AGEM het regionale programma Zonnige Bedrijven gestart. Een programma waarbij bedrijven met daken groter dan 500 m2 worden geïnformeerd en geënthousiasmeerd over de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen. Er heeft een startbijeenkomst plaatsgevonden waar 30 ondernemers en vastgoedeigenaren bij aanwezig waren. Inmiddels hebben 35 ondernemers en vastgoedeigenaren zich aangemeld, waar AGEM het traject mee op gaat starten. Eind 2018 stond de teller al op 45 geïnteresseerde dakeigenaren met 52 daken in hun bezit, waarvan 40 daken officieel waren aangemeld voor het programma.

Heeft u een bedrijfsdak van 500 m2 of groter? Dan kunt u nog mee doen. Voor meer informatie kunt u de brochure bekijken of terecht op de website van de AGEM.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons