Home > Direct regelen > Nieuws > Videoboodschap Peter de Baat, burgemeester gemeente Montferland

Videoboodschap Peter de Baat, burgemeester gemeente Montferland (16-03-2020)

RSS

Didam, 15 maart 2020

"Geachte inwoners van de gemeente Montferland,

Overal in de wereld voelen mensen de vergaande gevolgen van de strijd tegen het Coronavirus. Ook in Montferland heugen we ons sinds lang geen ziekte - en ook geen andere omstandigheid - met zoveel maatschappelijke impact. Vanwege die diepgaande invloed op onze Montferlandse samenleving richt ik me nu tot u.

Voor vragen en actueel nieuws verwijs ik naar de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus of van het RIVM www.rivm.nl. Heeft u vragen over  de dienstverlening van onze gemeente, kijk dan op onze website www.montferland.info. Daar kunt u ook informatie vinden over de noodverordening die van toepassing is in de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Sinds de eerste besmetting in Nederland op 27 februari jl. steeg het aantal Coronapatiënten in Nederland snel. In de afgelopen week is inmiddels ook bij één inwoner van Montferland het virus officieel vastgesteld. Deze persoon en diens gezin zijn sindsdien in quarantaine. Ik wens hen een voorspoedig herstel en veel sterkte!

De toenemende maatregelen van de overheid tegen Corona vormen voor velen van ons een noodzakelijke, tijdelijke inperking van onze vrijheid. Terwijl we dit offer brengen, beseffen we nog meer hoe we in ons land gewend zijn aan ‘normale omstandigheden’ en aan onze vrijheid. Normale omstandigheden en vrijheid die we zo snel mogelijk weer willen ervaren. Daarom is het belangrijk dat we nu samen een front vormen tegen Corona. Ook in Montferland. En we hebben iedere inwoner nodig. 

Wij Montferlanders kijken naar elkaar om. Dat is onze kracht. Die kracht, ons Noaberschap, helpt ons ook de komende periode. Velen heb ik horen zeggen dat we op elkaar kunnen rekenen, als familie, vrienden, buren of zelfs onbekenden. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen. Dat komt vanuit het hart en dat is fijn! Ik wil u graag bedanken voor uw begrip, uw medewerking en uw steun. Die dank gaat ook uit naar de mensen in de zorg, bij de hulpverleningsdiensten en al die andere organisaties die ons op dit moment helpen. Ook verenigingen, instellingen, organisatoren van evenementen en niet in het laatst ondernemers, wil ik hierbij danken voor hun medewerking, die zo noodzakelijk is in de strijd tegen Corona.

Het blijft belangrijk het fysiek contact met elkaar te beperken. En juist daardoor is het gevecht tegen het virus ook een gevecht tegen ons zelf. Een gevecht tegen onze natuurlijke, menselijke neiging om elkaar op te zoeken en om in het gezelschap van anderen te zijn. Ik begrijp dat we dat niet eenvoudig vinden, maar het is wel noodzakelijk. Gelukkig zijn er veel digitale mogelijkheden om met elkaar contact te hebben. Maakt u daar vooral gebruik van.

Ik vraag u tot slot met nadruk: volg nauwgezet de aanwijzingen van de autoriteiten. En ik spreek de hoop uit dat wij binnenkort ons leven weer in normale omstandigheden kunnen leven en in volle vrijheid. Ik wens u allen een goede gezondheid.

Met vriendelijke groet,

Peter de Baat

Burgemeester gemeente Montferland"

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons