Home > Direct regelen > Nieuws > Openbare laadpaal elektrische auto aanvragen

Openbare laadpaal elektrische auto aanvragen (15-08-2018)

RSS
Dit item is in het archief geplaatst op 15-11-2018.

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving, omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen en elektriciteit steeds vaker duurzaam wordt opgewekt. Als gemeente willen we het gebruik van elektrische auto’s stimuleren, maar het is niet altijd mogelijk om een elektrische laadpaal aan een huis of op de oprit te plaatsen.

Daarom kunnen huidige en toekomstige ‘e-rijders’ vanaf nu een elektrische laadpaal bij hen in de buurt aanvragen, waar uzelf én andere buurtbewoners of bezoekers gebruik van kunnen maken. De gemeente maakt het mogelijk om zo'n paal kosteloos en heel gemakkelijk te regelen via organisatie Allego. Ook ondernemers kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken.

N.B.: voor een laadpunt op eigen terrein heeft u geen vergunning nodig.

Aanvragen

Via de website van Allego vraagt u in een paar klikken heel eenvoudig een openbare laadpaal aan binnen 300 meter van uw woning of werk in de gemeente Montferland.

>> Direct online een openbare laadpaal aanvragen

Na de bevestiging per e-mail, beoordeelt Allego uw aanvraag op basis van een aantal voorwaarden die de gemeente heeft gesteld. Deze voorwaarden vindt u in onderstaande beleidsregel. Laadpalen mogen bijvoorbeeld de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen of een beschermd dorpsgezicht aantasten.
 

>> Beleidsregel Elektrische Laadpalen voor Elektrisch Vervoer Montferland 2018

Als de geschikte plek is bepaald, vraagt Allego de gemeente om akkoord. Daarna wordt alles in gang gezet om de laadpaal te plaatsen. De behandeling van een aanvraag duurt minimaal 16 weken.

Aanvullende informatie

Op de website https://openbaarladen.nl/montferland vindt u meer informatie, inclusief veelgestelde vragen over de oplaadpunten in de gemeente Montferland en informatie over het verloop van de aanvraag.

Contactgegevens

Bezoekadres

Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
(0316) 291 391
WhatsApp: (06) 22 46 30 17

Postadres

Postbus 47
6940 BA Didam

Alle contactgegevens en openingstijden

Contact ons